Circulatiepompen voor het grootste winkelcentrum van Scandinavië

De ‘Mall of Scandinavia’ is het grootste winkelcentrum in de Nordische regio. De oppervlakte is 101.048 m² waarin 224 winkels en restaurants zijn gehuisvest. Het is het eerste winkelcentrum in Zweden dat gecertificeerd is volgens het milieucertificaat BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) met de gradatie uitstekend gedurende de ontwerpfase.

200 pompen

De ‘Mall of Scandinavia’ wordt verwarmd en gekoeld met behulp van stadsverwarming en stadskoeling uit Norrenergi. Het is de lucht in het ventilatiesysteem dat, afhankelijk van de buitentemperatuur, ofwel verwarmd of gekoeld wordt. Het gebouw is zo groot dat er twee technische ruimten aanwezig zijn waar pompen zijn toegepast voor het innemen en circuleren van verwarming dan wel koelwater. In de “Mall of Scandinavia” is voor alle ruimtes gekozen voor pompen van Xylem.

Xylem heeft de belangrijkste pompen voor verwarming, koeling en warm tapwater als ook de kleinere circulatiepompen geleverd die zich in alle mengmodules in het hele gebouw bevinden. …


13/03/2017