Dompelpomp

Een dompelpomp is een pomp die wordt ondergedompeld in de te verpompen vloeistof, bijvoorbeeld water. De naam van de pomp zegt het eigenlijk al. Doordat de pomp zich in en onder de vloeistof bevindt, kan de pomp deze vloeistof tot elke gewenste hoogte pompen. Hierbij moet wel worden gekeken naar het vermogen van de aandrijving en de druk die de pomp aankan.Er zijn veel verschillende dompelpompen. Het verschil tussen deze dompelpompen is het water dat verpompt moet worden. Er zijn weer andere dompelpompen voor schoonwater en specifieke vuilwater dompelpompen. Moet een ruimte helemaal leeg worden gepompt? Dan is het belangrijk dat de dompelpomp tijdig wordt uitgeschakeld om droogloop te voorkomen. Over al deze mogelijkheden adviseren we u graag.

dompelpomp xylem

Xylem is u graag van dienst omtrent de mogelijkheden van een dompelpomp en eigenlijk alles op het gebied van water(vraagstukken). We werken met merken zoals Flygt, Lowara, Godwin, Leopold, Sanitaire en Wedeco. Xylem kan voor u iedere stap in de watercyclus verzorgen. Graag vertellen we u meer over de mogelijkheden van een dompelpomp en onze diensten.

Waar wordt de dompelpomp voor gebruikt?

Een dompelpomp wordt gebruikt voor het wegpompen van water. Hierbij kunt u denken aan een grondverlaging bijvoorbeeld. Daarnaast is een dompelpomp ook inzetbaar voor het oppompen van grondwater voor drink- of bluswater, het oppompen van vuilwater en meer. De dompelpomp wordt regelmatig gebruikt voor het wegpompen van water uit zwembaden of bij wateroverlast door lekkages. Xylem staat voor u klaar om u te helpen, ongeacht uw situatie. Elke uitdaging die te maken heeft met water gaan wij aan. Denk bijvoorbeeld aan watertransport, monitoring en control, behandelingen van (afval)water, watervoorzieningen in residentiële en industriële toepassingen en dergelijke.

Over Xylem

Xylemkan door ons veelzijdige team van medewerkers, voor iedere situatie wel een oplossing vinden. We denken altijd graag met u mee voor het vinden van een geschikte oplossing. Al jaren zijn wij één van de marktleiders in wereld op het gebied van water. Zo hebben we een rijke geschiedenis van ruim honderd jaar. Dit komt niet alleen door onze toonaangevende merken, maar ook door de veelbelovende inzet van onze medewerkers. Indien u een vraagstuk heeft wat betreft water, helpen wij u graag verder.

Bij Xylem kunt u altijd rekenen op:

Het werk van Xylem

Water is ons levenswerk.Onze focus ligt altijd op het ontwikkelen van oplossingen voor diverse waterproblemen. Denk aan het vervoeren, zuiveren en testen van water om de beste kwaliteit te leveren. Bij ons werk staat u altijd centraal: we werken samen met u bij het vinden van deze oplossingen. Een breed productassortiment, onze brede expertise en jarenlange ervaring zorgen ervoor dat u altijd goed wordt geholpen.

Een dompelpomp voor uw situatie

Een dompelpomp is te gebruiken voor het wegpompen van water. Wereldwijd hebben we ruim 250.000 installaties geïnstalleerd en hiermee zijn we ’s werelds grootste fabrikant. Om aan elke vraag rondom water te voldoen, heeft Xylem een ruime keuze uit diversen waterpompen, maar ook uit vele andere producten. Door deze ruime keuze vinden we altijd de juiste oplossing en we zijn u daar dan ook graag mee van dienst.

Meer informatie?

Een dompelpomp voor beregening? Vuilwater dompelpomp? Wellicht is het voor u nog niet helemaal duidelijk wat we precies voor u kunnen ondernemen.Graag helpen we u verder en vertellen we u meer over de mogelijkheden. Bij ons staat innovatie hoog in het vaandel. Het is ons streven om te zorgen voor vernieuwde oplossingen, ongeacht de situatie.Neem gerust contact met ons op. Ook omtrent andere oplossingen op het gebied van water helpen we u graag!

Xylem Water Solutions

In Nederland en België zijn er ongeveer 200 werknemers werkzaam voor Xylem. Samen met u kunnen de ervaren en vakkundige medewerkers van Xylem elke uitdaging op het gebied van water(vraagstukken) aan. Met de merken Flygt, Lowara, Godwin, Leopold, Sanitaire en Wedeco kan Xylem elke stap in de watercyclus verzorgen. Zoals watertransport, monitoring & control, behandeling van water en afvalwater, watervoorziening in residentiële en industriële toepassingen, beregening alsmede building services.

Xylem biedt altijd de meest geschikte oplossing – van duurzaam ontwerp tot optimaal functioneren – voor elke watergerelateerde branche.