Energie opwekken met water

Energie opwekken met water

Wist u dit al? U kunt energie opwekken met water! Wij boffen als Nederlanders zijnde maar als echt waterland. Want met het halen van energie uit oppervlaktewater, hebben we een duurzaam alternatief voor aardgas in handen. Aardgas laat CO2 vrijkomen wanneer we de gassoort verbranden. Tevens kan dit kleine aardbevingen veroorzaken en aardgas kan ontploffen. Oppervlaktewater beschikt over veel energie, welke gebruikt kan worden voor het verwarmen en koelen van gebouwen die rondom het water gevestigd zijn. Uit de brontemperatuur van het water kan de warmte en de koude opgeslagen worden. Ideaal voor het verkoelen en het verwarmen van een pand!

Voordeel van energie opwekken met water

De toepassingen van energie opwekken met water levert u als bijvoorbeeld gemeente zijnde veel voordelen op. Allereerst bent u een stuk duurzamer bezig en vriendelijker voor het milieu. Tevens heeft het als bijkomend voordeel dat de kwaliteit van het water een verbetering ondergaat. Wist u bijvoorbeeld al dat er minder kans is op botulisme, stank, (blauw)algen en drijflagen? U kunt het oppervlaktewater het gehele jaar door gebruiken! Zo neemt een warmtepomp bij een lage temperatuur warmte op uit het water, welke bij een hoge temperatuur wordt afgegeven. Voor het halen van thermische energie uit water kunt u een open bron of een gesloten collector gebruiken. Kiest u voor een open bron? Dan wordt het oppervlaktewater via een filter door een platenwarmtewisselaar gepompt. De warmtewisselaar onttrekt hierbij de laagwaardige warmte aan het oppervlaktewater.

Wie zijn wij?

Bent u benieuwd naar wie wij zijn? We vertellen het u graag! Xylem Water Solutions streeft naar een toekomst waarin mondiale waterproblemen niet bestaan. Hoe? Door u te informeren over alle prachtige dingen die wij met water kunnen doen! Zoals energie opwekken met water. Hiervoor zetten wij onze technologie, tijd en talenten in. Zo kijken we altijd hoe we water zo slim mogelijk in kunnen zetten! Bijvoorbeeld door informatie te verschaffen over;

  • Oplossingen voor het halen van energie uit water
  • Afval en waterscheiding
  • Het installeren en onderhouden van producten als pompen, besturingssystemen, scheidingssystemen en meetapparatuur

Lees hier meer over onze diensten.

Vragen? Neem contact op!

Heeft u vragen voor Xylem Water Solutions? Bijvoorbeeld over energie opwekken met water? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u van harte verder.

Xylem Water Solutions

In Nederland en België zijn er ongeveer 200 werknemers werkzaam voor Xylem. Samen met u kunnen de ervaren en vakkundige medewerkers van Xylem elke uitdaging op het gebied van water(vraagstukken) aan. Met de merken Flygt, Lowara, Godwin, Leopold, Sanitaire en Wedeco kan Xylem elke stap in de watercyclus verzorgen. Zoals watertransport, monitoring & control, behandeling van water en afvalwater, watervoorziening in residentiële en industriële toepassingen, beregening alsmede building services.

Xylem biedt altijd de meest geschikte oplossing – van duurzaam ontwerp tot optimaal functioneren – voor elke watergerelateerde branche.