Hydrofoor

hydrofoorEen hydrofoor zorgt ervoor dat binnen een gebied of een gebouw de waterleiding op druk wordt gehouden. Het gaat hierbij vaak om een regenwaternet voor bijvoorbeeld het doorspoelen van toiletten, het besproeien van de tuin (sprinklerinstallaties) en meer. Tegenwoordig neemt het gelijktijdig watergebruik toe. Denk bijvoorbeeld aan een tweede douche, wc, meerdere wastafels, buitenkranen, wasmachines, vaatwassers en meer. Men gebruikt steeds meer water afnemende apparaten tegelijkertijd. De druk in installaties en sanitair neemt hierdoor steeds meer af. Een hydrofoor kan de oplossing zijn voor wanneer er te weinig druk is en er dus ook niet genoeg water uit de waterleiding komt. Indien u een hydrofoor nodig heeft, is het belangrijk om dit altijd door een expert te laten uitvoeren. Hierdoor voorkomt u eventuele gebreken en problemen. Zo zijn er meerdere factoren waar rekening mee gehouden moet worden. De juiste maat van de hydrofoor is hiervan een voorbeeld. Wij, Xylem, staan voor u klaar om u te helpen en te adviseren over de mogelijkheden. Graag vertellen we u meer over de hydrofoor en onze verdere diensten.

Waar bestaat een hydrofoor uit?

Een hydrofoor bestaat uit een expansievat, een terugslagklep en een pomp. Deze onderdelen bieden de volgende uitwerkingen:

  • Expansievat: dit vat staat onder de gewenste druk en is gedeeltelijk gevuld met lucht;
  • Terugslagklep: zorgt voor een scheiding van de aan- en afvoer;
  • Pomp: deze pompt het aangevoerde water naar het expansievat.

Zodra de pomp het aangevoerde water naar het expansievat heeft gepompt, gaat het water naar het lokale waterleidingnet. Indien het vastgestelde maximum druk is bereikt, slaat de pomp automatisch af. Als het water vervolgens de minimumdruk behaalt, slaat de pomp weer aan. De terugslagklep is nodig, omdat de druk anders weer verloren gaat. Dan zou het betekenen dat de pomp elke keer aan en uit gaat. Door de wisselwerking tussen deze drie elementen ontstaat een perfecte combinatie voor het regelen van de juiste druk.

Over Xylem

Wij zijn u graag van dienst met het adviseren over en het installeren van een hydrofoor. Vanwege onze jarenlange ervaring en brede kennis zijn wij te allen tijde in staat om de juiste oplossing te bieden voor uw situatie die te maken heeft met water. Door middel van onze technologie, tijd en talent komen wij tot unieke ideeën voor slim gebruik van water. Wereldwijd zetten wij ons in en komen we tot deze innovatieve bevindingen. Samen werken we aan apparatuur, theorieën en dergelijke, om ook in de toekomst u te kunnen voorzien van wateroplossingen. Onze technici en ingenieurs ontwikkelen continu nieuwe technologieën en streven altijd naar vernieuwende ideeën. Altijd op de meest maatschappelijk verantwoorde manier!

Bij ons kunt u te allen tijde rekenen op:

Een hydrofoor voor uw situatie?

Bent u benieuwd of een hydrofoor de oplossing voor uw situatie is? Xylem kan u daar alles over vertellen. Wanneer u gelijktijdig gebruikmaakt van water afnemende apparaten, zult u al snel merken dat de druk op de waterleiding minder wordt. Om dit te voorkomen is een hydrofoor een geschikte oplossing. Een hydrofoorinstallatie maakt dat u gelijktijdig, geheel zonder problemen, gebruik kunt maken van uw water afnemende apparaten. Geen enkel probleem zal zich voordoen!

Meer informatie ontvangen?

Wilt u een hydrofoor kopen of wilt u de prijs weten van een hydrofoor? Graag vertellen we u daar meer over. Indien u andere vragen heeft, helpen we u uiteraard ook graag verder. Onze experts kunnen u van alles vertellen over een hydrofoor, maar ook over onze andere producten en diensten. Schroom niet en neem contact met ons op. Met alle situaties rondom water kunnen wij u van dienst zijn. Xylem staat voor u klaar!

Xylem Water Solutions

In Nederland en België zijn er ongeveer 200 werknemers werkzaam voor Xylem. Samen met u kunnen de ervaren en vakkundige medewerkers van Xylem elke uitdaging op het gebied van water(vraagstukken) aan. Met de merken Flygt, Lowara, Godwin, Leopold, Sanitaire en Wedeco kan Xylem elke stap in de watercyclus verzorgen. Zoals watertransport, monitoring & control, behandeling van water en afvalwater, watervoorziening in residentiële en industriële toepassingen, beregening alsmede building services.

Xylem biedt altijd de meest geschikte oplossing – van duurzaam ontwerp tot optimaal functioneren – voor elke watergerelateerde branche.