Duurzame waterbehandelingsoplossing voor citroensap producent

xylem

Citroenen zijn één van de bekendste producten afkomstig uit Sicilië. Het op Sicilië gevestigde Eurofood is hiermee één van de grootste producten van citroensap ter wereld, met een productie van maar liefst 22 ton per dag. Om er voor te zorgen dat het gebruikte water verantwoord wordt afgevoerd maakt Eurofood gebruik van industriële afvalwaterzuivering van Xylem.

Gezien de hoge productiecapaciteit van Eurofood was het bedrijf op zoek naar een slimme oplossing om dagelijks meer dan 3000 m3 afvalwater te behandelen. Door de verwerking van citroenen beschikt het water over een hoge zuurgraad. Het afvalwater was hierdoor niet geschikt om te behandelen in de lokale zuiveringsinstallatie van de gemeente Capo D’Orlando. De lokale zuiveringsinstallatie was ontworpen voor 30,000 inwoners van de gemeente, waardoor het voor Eurofood noodzakelijk was om een eigen zuiverinstallatie op te zetten.

Daarnaast is het voor Eurofood van belang om te voldoen aan de eigen eisen om milieubewust te handelen. Guiseppe Ingrilli, familielid van de oorspronkelijke oprichters en Hoofd Sales: “Milieubewust handelen is deel van onze filosofie. We zijn van oorsprong een boerenfamilie, dus wij weten dat je zorg moet dragen voor je omgeving om zo de beste producten van het land te kunnen halen.”

Moderne industriële afvalwaterzuivering

Het plan van Eurofood was om een zuiveringsinstallatie te bouwen, die in staat is om tijdens periodes van lagere productie het energieverbruik te minimaliseren.
“Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de oplossingen van Xylem” zegt eigenaar Francesco Ingrilli, kleinzoon van de oprichter. “Xylem biedt een uitgebreid scala aan technieken voor industriële afvalwaterverwerking, waarvan we een deel al toepassen. We waarderen Xylem’s technische kwaliteit en lokale ondersteuning”

Eerste stap: zuurgraad verlagen

De eerste stap van het proces was het verlagen van de zuurgraad in het afvalwater. Het water wordt daarnaast gefilterd om vaste stoffen uit het proces te verwijderen door middel van een Flygt NP 3127 MT pomp.

De tweede stap: biologische waterbehandeling

Om het afvalwater te behandelen wordt er gebruik gemaakt van bacteriën. Deze bacteriën hebben een geschikte omgeving nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Hierdoor werden er niet één, maar twee tanks gebruikt met een capaciteit van 2,500m3 elk.

Het juiste zuurstofgehalte behouden

De bacteriën hebben een juiste hoeveelheid lucht nodig in de verschillende waterdieptes. Ook was het gevaar aanwezig dat er te veel energie werd gebruikt om het juiste luchtniveau te creëren in de tanks.
De activiteit van de bacteriën is afhankelijk van het weer, dat op Sicilië flink kan variëren. Om de gewenste zuurstof concentratie zo energetisch mogelijk te bereiken werden er op de bodem van elke tank Sanitaire schotelbeluchters van Xylem geïnstalleerd. Deze genereren zeer fijne luchtbellen. In de tanks werden ook Flygt dompelmixer geïnstalleerd, welke er voor zorgen dat de inhoud van de inhoud van de tanks continu zo energetisch mogelijk gemengd wordt.

Meer weten? Onze experts in waterbehandeling helpen u graag.
078 654 84 00 l wtnl@xyleminc.com

26/10/2016