Manchester City kondigt Xylem als nieuwe wereldwijde partner aan

  • Xylem wordt Official Water Technology Partner van de club Manchester City – een uniek samenwerkingsverband binnen de Premier League
  • Als officiële partner wil Xylem meer bekendheid geven aan wereldwijde wateruitdagingen en -oplossingen en samenwerken met Manchester City om voor gemeenschappen wereldwijd de toegang tot veilig drinkwater te verbeteren.
  • Het watertechnologiebedrijf gaat bovendien de krachten bundelen met New York City FC en het damesteam van Manchester City

Premier League-kampioen Manchester City, kondigde op 10 juli jl. een wereldwijd meerjarig partnerschap met Xylem aan. Het bedrijf wordt daarmee de Official Water Technology Partner van de voetbalclub uit Manchester. Het partnerschap werd aangekondigd tijdens een evenement in Singapore dat werd bijgewoond door clublegende Joleon Lescott. Het evenement maakte deel uit van de Singapore International Water Week; het eerste platform ter wereld waar gezamenlijk aan innovatieve oplossingen voor watervraagstukken wordt gewerkt.

Xylem gaat daarnaast de krachten bundelen met zusterclub New York City FC en het damesteam van Manchester City.

Via dit partnerschap wil Xylem aandacht vragen voor dringende wateruitdagingen en -oplossingen. Xylem zal ook samen met Manchester City werken aan Xylem Watermark-projecten, zoals het bouwen van watertorens in gemeenschappen over de hele wereld die geen toegang tot schoon water hebben. Xylem Watermark is het sociaal investeringsprogramma van het bedrijf. Wereldwijd hebben 2,1 miljard mensen thuis geen toegang tot schoon drinkwater. Dit heeft ernstige gevolgen voor de ontwikkeling van hun gemeenschap. Ieder jaar gaan er 443 miljoen schooldagen verloren door watergerelateerde ziekten en besteden vrouwen en kinderen meer dan 200 miljoen uur met het dagelijks halen van water, waardoor zij nog maar weinig tijd overhouden voor meer productieve bezigheden.

Het Xylem-logo zal op wedstrijddagen te zien zijn in het Etihad Stadium, de thuishaven van de club, en ook binnen de City Football Academy.

Damian Willoughby, Senior Vice-President Partnership van de City Football Group: “We zijn blij dit nieuwe partnerschap met Xylem te mogen aankondigen. Manchester City en Xylem spannen zich beide in om op een duurzame en innovatieve wijze te opereren, terwijl we de levens van mensen over de hele wereld willen verbeteren. We verheugen ons erop de wereldwijde liefde voor voetbal te kunnen inzetten om aandacht te krijgen voor de wereldwijde wateruitdagingen en Xylem’s inspanningen te ondersteunen om waterproblemen op te lossen.”

Patrick Decker, President en CEO van Xylem: “We zijn dolblij met onze samenwerking met Manchester City en we verheugen ons op de contacten die we met hun geweldige fans wereldwijd zullen leggen. Vanaf onze eerste ontmoeting was het duidelijk dat de waarden van City perfect aansluiten op die van Xylem. Ons doel als bedrijf is het creëren van zowel economische als maatschappelijke meerwaarde. We doen dit iedere dag door oplossingen voor waterbehoeften en -uitdagingen te leveren en via ons Xylem Watermark-programma. Een club die via voetbal een positieve verandering in de maatschappij teweeg wil brengen is voor ons dé perfecte partner. Dankzij onze samenwerking met Manchester City kunnen we hun enorme schare fans bereiken en daarmee maatschappelijke meerwaarde creëren.”

Bekijk hier de video van de lancering: Xylem ManCity Launch

Over Manchester City Football Club
Manchester City FC is een Engelse voetbalclub uit de Premier League die in 1880 is opgericht onder de naam St Mark’s West Gorton. In 1894 werd de naam officieel gewijzigd in Manchester City FC. De club heeft sindsdien het Europees Kampioenschap, vier Champions Leagues, drie Premier Leagues (2012, 2014, 2018), en vijf FA Cups gewonnen. Manchester City is een van de acht teams waaruit de City Football Group is samengesteld, waaronder New York City FC, Melbourne City FC, Yokohama F. Marinos, Club Atlético Torque en FC Girona.

Onder trainer Pep Guardiola, een van de meest bekroonde trainers binnen de voetbalwereld, speelt de club zijn binnenlandse wedstrijden en UEFA Champions League-thuiswedstrijden in het Etihad Stadium, een spectaculaire arena met 55.000 zitplaatsen die City sinds 2003 zijn thuishaven mag noemen. Tegenwoordig ligt het Stadium op de bredere Etihad Campus, die ook ruimte biedt aan de City Football Academy, een ultrageavanceerd trainings- en jeugdopleidingsfaciliteit in het hart van Oost-Manchester. De City Football Academy is met zijn Academy Stadium met 7.000 zitplaatsen ook het decor waar de damesdivisie van Manchester City en de Elite Development Squad hun dagelijkse trainingen houden en thuiswedstrijden spelen.

Ga voor meer informatie naar www.mancity.com

Over Xylem
Xylem (NYSE: XYL) is een leidende mondiale leverancier van watertechnologie, die zich inzet voor de ontwikkeling van innovatieve technologische oplossingen voor wereldwijde wateruitdagingen. De producten en diensten van Xylem maken het mogelijk om water te transporteren, te behandelen, te analyseren en te monitoren en zorgen ervoor dat het veilig is voor gebruik in nutsbedrijven, industriële gebouwen en huishoudelijke en commerciële gebouwen. Xylem beschikt ook over een baanbrekend aanbod aan slimme meters, netwerktechnologieën en geavanceerde infrastructuuroplossingen voor nutsbedrijven. Via het sociale investeringsprogramma Xylem Watermark werkt het bedrijf wereldwijd samen met non-profitorganisaties om gemeenschappen over de hele wereld te voorzien van veilig drinkwater en deze bronnen van schoon water te beschermen en mensen voorlichting te geven over watervraagstukken.

24/07/2018