Nieuwe Hydrovar vermindert energieverbruik van opvoersystemen in gebouwen en industrie

xylem

Xylem, introduceert de 5de generatie HYDROVAR, een intelligent besturingssysteem dat zich aanpast aan de nieuwe systeemeisen, waardoor eindgebruikers kosten- en energiebesparing kunnen realiseren en daarbij de meest optimale prestaties van het systeem kunnen bereiken. De nieuwe aandrijving en motorbesturing kan energieverbruik van een pomp verminderen tot wel 70 procent. HYDROVAR kan systemen met maximaal acht pompen aansturen. Daarnaast is het mogelijk om te schakelen tussen de pompen, waarbij de HYDROVAR zorgt voor een betrouwbare waterdruk in verschillende residentiële, industriële en commerciële toepassingen.

“Frequentieregelaars (VFD’s) zijn een van de meest belangrijke onderdelen van een pompsysteem, voor een optimale werking, maximale energiebesparing en de laagste totale kosten voor eigenaren en exploitanten van gebouwen”, aldus Fernando Padmos, Sales Manager Industry en Commercial Building Services Xylem Nederland. “Deze nieuwe Hydrovar is ontwikkeld om een geavanceerd controlesysteem met uitgebreide mogelijkheden te bieden waarmee gebruikers het hoogste resultaat kunnen bereiken.”

Eenvoudige installatie en inbedrijfstelling

De 5de generatie HYDROVAR is compatibel met de 4e generatie en is toepasbaar in nieuwe als bestaande installaties. Beide generaties kunnen dan ook naast elkaar worden toegepast. De HYDROVAR is voorzien van een eenvoudig toegankelijke aansluitkast met een speciale kap die een veilige en gemakkelijke toegang tot de bedrading biedt terwijl het beschermen van elektronische componenten van het apparaat zijn gegarandeerd. Het clip-and-go montagesysteem vereenvoudigt het directe montageproces.

Het start-up menu leidt de gebruiker stap voor stap door het inbedrijfstellingsproces. Het grotere LCD-display maakt het mogelijk om een breed scala aan systeemparameters voor standaard motoren in te stellen en kunnen door installateurs worden uitgelezen.

In elke HYDROVAR is een individuele microprocessor aangebracht, die in staat is om onafhankelijk te functioneren indien zich een storing voordoet. Modbus en BACnet protocol is standaard inbegrepen voor een naadloze Building Management System (BMS) integratie. Optionele Wi-Fi voor externe verbinding met een toestel, via mobiel apparaat, laptop of PC is ook beschikbaar.

De HYDROVAR is beschikbaar voor vermogens van 0,55 tot 22 kW.

Meer informatie

12/12/2016