Ruud Vreeburg neemt afscheid als directeur van Xylem Benelux en kondigt functiewijziging van René Prins aan

Ruud Vreeburg

Succes bereik je niet alleen maar samen. 2016 stond daarom voor Xylem in het teken van samenwerken – met onze klanten, onze bestaande partners, nieuwe partners en onderwijsinstellingen. Door deze samenwerkingen hebben wij mooie successen behaald die wij in 2017 willen voortzetten. Niet alleen als watertechnologieleverancier maar ook als leerbedrijf, waar wij nieuw talent welkom heten om een kijkje te nemen in onze wereld van water en zich verder te ontplooien.

Met trots wil ik onze klanten die deel hebben genomen aan het klanttevredenheidsonderzoek bedanken voor hun medewerking. Wij hebben ook dit jaar een groei van de Net Promoter Score (NPS) score gerealiseerd: van -14 naar -5 in 2015 en naar -1 in 2016! Met uw feedback gaan wij gericht aan de slag en we zijn erg blij dat onze inspanningen niet onopgemerkt blijven. In 2017 ligt de focus op meer betrokkenheid, pro-activiteit en een snellere terugkoppeling naar klanten toe. Onze activiteiten zijn ook bij ons hoofdkantoor niet onopgemerkt gebleven. Wij mochten meermaals internationaal bezoek ontvangen met het doel inzicht te geven in hoe wij onszelf organiseren.

Innovatieve oplossingen

Ondertussen zien wij de waterwereld verder ontwikkelen, alles wordt steeds meer met elkaar verbonden en het belang van data en analyse groeit in alle markten. Met de overname van Sensus voegt Xylem slimme meettechnieken, netwerktechnologieën en geavanceerde data-analyse voor de water-, elektriciteits- en gassector aan haar portefeuille met oplossingen toe. Met onder andere deze nieuwe technologie en de R&D expertise van beide bedrijven, kunnen wij samen met u weer verder kijken naar innovatieve, slimme oplossingen waarmee u een verschil kunt maken en klaar bent voor de toekomst. Xylem mocht zich dit jaar ook winnaar noemen van de RIONEDinnovatieprijs met de innovatieve Pump Cleaning functie, die (dreigende) verstoppingen signaleert en zelf oplost. Daarnaast zijn twee nieuwe producten geïntroduceerd waar u aankomend jaar nog meer van gaat horen: de 5e generatie Hydrovar, een efficiënte frequentieregelaar voor opvoersystemen in gebouwen en industrie en de Flygt Concertor – ‘s werelds eerste afvalwater pompsysteem met geïntegreerde intelligentie. Beide oplossingen helpen u uw systemen te optimaliseren, kosten te besparen en klaar te zijn voor de toekomst.

De nieuwste innovatie Flygt Concertor is in november dit jaar gelanceerd tijdens een kennisbijeenkomst die in samenwerking met onderzoeksinstituut Deltares georganiseerd is. Tijdens deze enerverende dag is een blik geworpen op de toekomst van afvalwatertechnologie en de stappen die vandaag de dag worden genomen om daarop in te spelen. Met Flygt Concertor verbindt Flygt de bewezen pomptechniek met de geïntegreerde software.

Mensen voorop

Maar wie zou Xylem zijn zonder de toegewijde medewerkers die onze missie tot leven brengen? Op vrijwilligersgebied hebben wij ons tijdens NLDoet ingezet op het duurzaamheidscentrum Weizigt en zorgboerderij de Zuidpunt. Ook zijn twee van onze collega’s naar Cambodja gereisd met Xylem Watermark. Daar hebben zij scholen voorzien van watertorens en jongeren geleerd over het belang van hygiëne en hoe om te gaan met water. Daarnaast kunnen wij met gezonde medewerkers onze klanten beter van dienst zijn. Daarom is onlangs een intern onderzoek gestart over health and wellbeing bij Xylem. Met het onderzoek willen wij een inzicht krijgen wat wij als bedrijf kunnen doen om beweging, voeding en welzijn leuker te maken voor al onze medewerkers.

Directiewisseling

Tot slot wil ik u informeren over een aantal personele wijzigingen. Komend jaar ga ik een nieuwe internationale functie vervullen binnen Xylem als Sales Director Specialty Pumps EMEA en zijn wij op dit moment op zoek naar een nieuwe algemeen directeur voor Xylem Benelux. Tot die tijd zal ik aanblijven als directeur. Mogelijk tref ik u nog in Dordrecht waar ik kantoor blijf houden.

Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe stap in mijn carrière. Het is een functie die mij nog meer energie gaat geven door de internationale dynamiek en complexiteit van de business. Het is een mooie uitdaging waarin ik nieuwe ervaringen kan opdoen op internationaal vlak en het aansturen van een internationaal team. In deze functie zal ik vooral focussen op de ontwikkeling van de sales channels en OEM business en zal ik intermediair zijn tussen de markt en productontwikkeling.

René Prins verder in Business Development rol

Hierbij wil ik u ook graag informeren over de functiewijziging van directielid René Prins. René heeft sinds het begin van zijn loopbaan bij Xylem, destijds nog Flygt, meerdere posities binnen ons bedrijf bekleed, waarbij hij de afgelopen 2 jaar verantwoordelijk was voor de verkoop binnen de gemeentelijke markt in Nederland. Per 1 januari begint René aan zijn nieuwe functie als Business Development Manager Transport. Met ingang van 1 januari wordt Ad Damme op interim basis verantwoordelijk voor Sales en Peter Post voor Operations.

Mocht u naar aanleiding hiervan vragen hebben, neem dan gerust contact op met de betreffende heren of uw contactpersoon bij Xylem.

Namens alle medewerkers van Xylem Water Solutions Benelux, wens ik u fijne feestdagen en een gezond en voorspoedig 2017.

Hartelijke groeten en tot ziens,
Ruud Vreeburg

Kantoor Dordrecht gesloten tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen is ons kantoor gesloten van 23 december 2016, vanaf 15.00 uur tot en met 30 december 2016. Onze serviceafdeling blijft voor u bereikbaar via ons algemene nummer 078 – 654 84 00 – kies optie 1. Vanaf maandag 2 januari staan wij weer voor u klaar om samen met u uw toekomstige wateruitdagingen aan te gaan.

20/12/2016