Xylem biedt uitgebreide producttraining op nieuwe opleidings- en trainingsfaciliteit

Dordrecht, 12-07-2016 – Met de opening van het Xylem Learning Center (XLC) in Montecchio Maggiore, Italië, kan Xylem verder gaan met het geven van trainingen en opleidingen aan medewerkers, klanten en partners op het allerbeste niveau. Het in 2000 oorspronkelijk gebouwde XLC heeft sindsdien al duizenden medewerkers en professionals uit de waterindustrie opgeleid volgens de laatste ontwikkelingen in HVAC, drinkwater, woningbouw, utiliteit, industrie en agrarische toepassingen.

Het gerenoveerde XLC, dat op 30 juni 2016 is geopend, voorziet in zowel kleinschalige praktijktrainingen als in klassikale trainingen voor maximaal 70 personen. Deze ruimte beschikt over werkende interactieve demomodellen van pompen en besturingsunits. Daarnaast is er een lokaal waarin deelnemers de mogelijkheid hebben om een groot aantal pompen en besturingsunits te installeren en diverse storingen op te lossen. Alles wordt ondersteund door state of the art audio en visuele apparatuur.

“Training en opleiding maken een belangrijk deel uit van het aanbod van Xylem en zijn essentieel voor de vooruitgang in de industrie,” zegt Giovanni Mugnolo, Technical Training Manager EMEA, Xylem. “Wij verlegen continu de lat voor onszelf en streven ernaar best-in-class trainingsprogramma’s aan te bieden. Het XLC introduceert een nieuwe trainingservaring: interactief, aantrekkelijk en gericht op de nieuwste technologieën.”

Het XLC biedt verschillende trainingen gericht op verschillende toepassingen, zoals Food & Beverage, HVAC, drinkwatersystemen, besturingen, afvalwatertoepassingen en industrie. Elke training behandelt Xylem’s uitgebreide productportfolio en gerelateerde systemen en is beschikbaar voor werknemers, consultants, ingenieurs, installateurs, distributeurs, dealers en OEM-ers. Fulltime trainers en Xylem productmanagers trainen deelnemers in producttoepassingen, markten, het oplossen van problemen en systeemcomponenten. Tijdens de trainingssessies leren de deelnemers alles over installaties, waarin optioneel gekozen kan worden voor een bezoek aan een werkende installatie uitgerust met Xylem oplossingen.

De XLC deelnemers hebben ook de mogelijkheid om meer te weten te komen over de Xylem EMEA fabrieken en deze te bezoeken. Een fabrieksbezoek is mogelijk in de volgende vijf landen: Montecchio Maggiore, Italië; Hoddesdon, UK; Cegléd, Hongarije; Strzelin, Polen en Stockerau, Oostenrijk. Tijdens de rondleidingen in de fabrieken kunnen bezoekers de verschillende stappen in het Xylem lean manufacturing productieproces zien, vanaf het begin tot verzending van het eindproduct, dat zorgt voor kortmogelijke levertijden en beperkte verliezen.

Voor de professionals die niet kunnen aanreizen voor de trainingen op locatie, is er de mogelijkheid om deel te nemen aan online trainingen.

Voor meer informatie ga naar www.lowara.com/xylem-learning-center-emea

12/06/2016