Xylem Water Prize: extra kans voor IJSO 2017 deelnemers

Wat is het eerste waar je aan denkt als je ‘water en duurzaamheid’ hoort? Hoe kunnen we het drinkwater verbeteren? Daar zoeken wij het antwoord op in het kader van de International Junior Science Olympiad 2017 (IJSO). 

Als één van de officiële sponsors van het International Junior Science Olympiad 2017 in Nederland, wil Xylem studenten meenemen in de wereld van watertechnologie. Want de waterwereld staat nooit stil.

Daarom heeft Xylem de wedstrijd Xylem Water Prize in het leven geroepen. Het betreft een internationale en een Nederlandse competitie. Hierbij vragen wij de studenten een korte video te maken waarin zij een innovatief en creatief wetenschappelijk idee presenteren dat de toegang tot veilig drinkwater in de toekomst verzekert en vergroot. Dit biedt voor studenten een extra mogelijkheid om hun talent en creatieve ideeën te laten zien.

De deelnemers aan de Nedelandse Xylem Water Prize worden beoordeeld door de volgende juyleden; Dan Iversen (Director Strategy & Marketing, Xylem Europe), Henk Ovink (International Water Affairs, Kingdom of the Netherlands Sherpa to the UN/WB High Level Panel on Water), Emiel de Kleijn (President IJSO 2017) en Diederik Jekel (Science journalist voor onder andere ‘De Wereld Draait Door’ en presentator van onder andere ‘Nationale Weterschapsquiz Junior’).

Hoe werkt het?

  • Beperkt tot één (1) inschrijving per deelnemende school.
  • De Nederlandse competitie is geopend tot 30 juni 2017.
  • De winnaar wordt erkend tijdens de officiële IJSO openingsceremonie op 4 december 2017.

Verdere informatie
Klik hier om mee te doen aan de wedstijd en voor meer informatie.

 

12/05/2017