Ben de Jong

​Functie: Sales Engineer / Calculator
Werkzaam bij Xylem sinds: 2012
xylem
“Als Sales Engineer ben ik verantwoordelijk voor het adviseren, calculeren en offreren van vrij eenvoudige regenwater- en rioolgemalen tot complexere aanbestedingen en (riool)wateroplossingen, die in teamverband worden aangepakt. Het werk betreft zowel elektrotechnische en mechanische installaties als werkbesprekingen met stakeholders. De diversiteit in het soort projecten zorgt ervoor dat wij contact hebben met zowel klanten als leveranciers en overleg plegen met zowel de projectenafdeling als de directie. Door de diversiteit in deze functie vind ik het werk uitdagend en draag ik samen met mijn collega’s een steentje bij aan het ontwikkelen van (riool)wateroplossingen.

Ik heb altijd al interesse gehad voor techniek en via het LBO en MBO heb ik uiteindelijk de studie HBO Technische Bedrijfskunde succesvol afgerond. Na het afronden van mijn studie ben ik via het uitzendbureau terecht gekomen bij Xylem en sindsdien heb ik het goed naar mijn zin.

Waarom Xylem? Ten eerste spreekt de combinatie van het ontwerpen van oplossingen en het verkopen ervan mij erg aan in deze functie. De bedrijfscultuur en open manier van communiceren blijkt een goede match met mijn wensen. Als laatste komt naar voren dat het bedrijf voldoende ruimte biedt om als ‘young professional’ jezelf verder te ontwikkelen in deze technische branche.

Het samenwerken met collega’s en de informele sfeer staan op nummer één en twee. Iedereen heeft het beste voor met het bedrijf en zet zich daar ook voor in. Daarnaast ben ik betrokken bij het duurzaamheidsoverleg (MVO) dat zich richt op de lange termijn strategie van Xylem en initiatieven ondersteunt binnen het Xylem Watermark programma. Via Xylem Watermark is het bijvoorbeeld mogelijk als medewerker een steentje bij te dragen aan een betere (water)wereld.
Net zoals mijn collega’s krijg ik veel mogelijkheden mijzelf en het bedrijf verder doelmatig te ontwikkelen. De afgelopen twee jaar heb ik bijvoorbeeld mijn vakkennis verder ontwikkeld tijdens de diverse interne rioleringscursussen en Xylem’s Application Conference. Extern heb ik opleidingen en cursussen gevolgd zoals NIMA B Sales, Aanbestedingsrecht, VCA en NEN3140.”