Rima Noya

Functie: Customer Support Medewerker
Werkzaam bij Xylem sinds: 2010
xylem
“In 2010 ben ik bij Xylem begonnen als Customer Support Medewerker, destijds een nieuwe functie binnen Xylem. Ik heb zelf vorm kunnen geven aan het aannemen van klachten en claims, hoe deze geregistreerd en zichtbaar gemaakt moeten worden binnen de organisatie. Een hele leuke uitdaging! Het mooie aan deze functie is dat je te maken hebt met iedereen binnen de organisatie. De ene keer ben ik bezig met een pomp die geclaimd wordt. Ik bespreek dit dan met de teamleider van de werkplaats en ik heb contact met ons hoofdkantoor met betrekking tot de pomp. De andere keer ga ik aan de slag met een klacht, waarbij de installatie niet helemaal goed is gegaan en dan probeer ik dit samen met een projectleider of de afdeling service op te lossen. Ik werk bijna met iedereen samen binnen Xylem en dat maakt de baan juist leuk.

Daarnaast zijn er goede opleidingsmogelijkheden bij Xylem. Ik ben zelf momenteel bezig met een Lean Six Sigma Black Belt training, wat goed aansluit op mijn functie.
Lean is een filosofie – en vooral een manier van werken – waarbij alles en iedereen in de onderneming zich richt op het creëren van waarde in alle processen en het elimineren van verspillingen. Hierbij staat de klant centraal en creëer je maximale toegevoegde waarde voor de klant tegen minimale inspanning. Hierdoor verbetert de kwaliteit en dalen de kosten. Het resultaat is ook meetbaar op andere vlakken: hogere klanttevredenheid en meer betrokkenheid van de medewerkers. Six Sigma richt zich vooral op het meetbaar maken van de kwaliteit van bedrijfsprocessen. Als Black Belt leer je om effectiever bedrijfsprocessen te stroomlijnen, inzicht te krijgen in veranderingstrajecten en deze in goede banen te leiden. Deze training richt zich ook op alle processen die tot verbetering leiden.

Voor het theorie gedeelte van de training ben ik al geslaagd. Om het Black Belt certificaat te halen, wordt ook verwacht dat ik 2 projecten succesvol afrond en een aantal nieuwe Green Belts train binnen de organisatie. Momenteel ben ik dan ook bezig met deze 2 projecten en hoop deze over een aantal maanden succesvol te kunnen afronden.”