Tom Weijtmans

Functie: Technical Sales Engineer
Werkzaam bij Xylem sinds: 2014
xylem
“Sinds mei 2014 werk ik bij Xylem als Technical Sales Engineer. Hiervoor heb ik eerst mijn bachelor Milieukunde afgerond aan de HAS in Den Bosch, waar ik mij vooral heb gespecialiseerd in milieu technologische kennis binnen de watersector. Doordat ik de combinatie van technologie met financiële haalbaarheid en commercie wilde maken, heb ik ervoor gekozen om daarna de major Environmental Economics and Natural Resources aan de Wageningen Universiteit te volgen. Hierin heb ik dan ook uiteindelijk mijn master titel behaald.

Na mijn studie ben ik op zoek gegaan naar een baan binnen de watersector waarin ik bovenstaande richtingen kan combineren. Al snel kwam ik een openstaande vacature als Technical Sales Engineer bij Xylem tegen. Als Technical Sales Engineer adviseer je klanten ten aanzien van waterzuivering. Je herkent en analyseert het probleem van de klant en zorgt ervoor dat het juiste voorstel gemaakt wordt om het probleem op te lossen. Tevens ben je verantwoordelijk voor zowel de verkoop van producten als het uitvoeren van projecten op het gebied van reiniging van water. Dit is ook meteen wat het werk als Technical Sales Engineer van Xylem zo interessant maakt. Je bent namelijk niet alleen verantwoordelijk voor het advies richting de klant, maar je kunt ook worden betrokken bij de uiteindelijke realisatie van het project. Op die manier krijg je de kans om jouw voorstel ook echt uitgevoerd te zien worden. Daarnaast is het ook zeer prettig om te werken in de informele werksfeer die binnen Xylem heerst. Op die manier lukt het perfect om naast het inhoudelijke werk de mensen binnen de organisatie beter te leren kennen.

Ik zie het werken bij Xylem als ideale start van mijn carrière. Dit komt doordat je meteen bij het gehele proces – van advisering tot uitvoering – ervaring op doet. Wat het werk bij Xylem verder interessant maakt, is het brede scala aan producten en merken binnen het portfolio van Xylem. Hierdoor bestaat de mogelijkheid om een integrale oplossing aan de klant te bieden. Doordat de productielocaties van de verschillende merken wereldwijd gesitueerd zijn, heb je ook regelmatig contact met buitenlandse collega’s en vinden er geregeld trainingen op locatie plaats. Ik zie mijn carrièrestart bij Xylem dan ook als een zeer leerzame en uitdagende kans om zowel technologische- als commerciële kennis te combineren binnen de watersector.”