Warmtepomp oppervlaktewater

Warmtepomp oppervlaktewater

Wilt u een warmtepomp voor oppervlaktewater gebruiken? Een hele verstandige keuze! Want oppervlaktewater is een zeer bruikbare bron van milieuvriendelijk energie. U kunt met een warmtepomp vrij beschikbare warmte, dit noemen we ook wel energie, uit oppervlaktewater halen. Om dit te verwezenlijken, kan u zowel gebruik maken van een gesloten collector als van een open bron. Bij een open bron wordt het oppervlaktewater via een filter door een platenwarmtewisselaar gepompt. De warmtewisselaar onttrekt dan de laagwaardige warmte aan het oppervlaktewater. Met het halen van thermische energie uit oppervlaktewater, heeft u een duurzame en substantieel alternatief voor aardgas in handen! Bij de verbranding van aardgas komt de gassoort CO2 vrij; een groot nadeel. Ook kan het inwinnen van deze gassoort bodemdalingen en kleine aardbevingen

Warmtepomp oppervlaktewater voor thermische energie

Een warmtepomp en oppervlaktewater; wat hebben deze twee elementen met elkaar te maken? Xylem Water Solutions vertelt het u graag! U kunt oppervlaktewater gebruiken als energiebron. In de zomer is dit water warm, in de winter koud; ook wel de brontemperatuur van het water. U kunt de warmte of de koude uit het water opslaan. In stedelijke gebieden bijvoorbeeld, kan het verwarmen en koelen van gebouwen dichtbij het water mogelijk gemaakt worden met de thermische energie uit het oppervlaktewater. Een waterpomp neemt bij een lage temperatuur warmte op die bij een hoge temperatuur wordt afgegeven. Veelal werkt een waterpomp door een vloeistof bij een lage temperatuur te verdampen, of deze bij een hoge temperatuur te laten condenseren. Het kookpunt wordt dus verlaagd of verhoogd. Het kookpunt kan hoger worden door de druk te verhogen met een compressor, wat ook wel een pomp is. Door de druk te laten zakken in een turbine of smoorventiel, kan het kookpunt worden verlaagd. Met de toepassingen van een warmtepomp voor oppervlaktewater handelt u een stuk milieuvriendelijker én duurzamer!

Over ons

Xylem Water Solutions geeft u graag meer informatie over een warmtepomp en oppervlaktewater. Wij hebben namelijk een passie voor het zo slim mogelijk gebruiken van water. Hiervoor zetten wij onze technologie, tijd en talent in! We kijken naar een toekomst waar mondiale waterproblemen niet bestaan. Zo kunt u bij ons terecht voor informatie over:

  • Oplossingen voor het halen van energie uit water
  • Afval en waterscheiding
  • Het installeren en onderhouden van producten als pompen, besturingssystemen, scheidingssystemen en meetapparatuur

Lees hier meer over onze diensten

Vragen? Neem contact op!

Heeft u vragen voor Xylem Water Solutions? Bijvoorbeeld over een warmtepomp en oppervlaktewater? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u van harte verder.

Xylem Water Solutions

In Nederland en België zijn er ongeveer 200 werknemers werkzaam voor Xylem. Samen met u kunnen de ervaren en vakkundige medewerkers van Xylem elke uitdaging op het gebied van water(vraagstukken) aan. Met de merken Flygt, Lowara, Godwin, Leopold, Sanitaire en Wedeco kan Xylem elke stap in de watercyclus verzorgen. Zoals watertransport, monitoring & control, behandeling van water en afvalwater, watervoorziening in residentiële en industriële toepassingen, beregening alsmede building services.

Xylem biedt altijd de meest geschikte oplossing – van duurzaam ontwerp tot optimaal functioneren – voor elke watergerelateerde branche.