Water als energiebron

Water als energiebron

Wist u al dat u water als energiebron kunt gebruiken? Dit is een veel duurzamere manier om bijvoorbeeld gebouwen te verwarmen of te verkoelen dan het gebruik van een gassoort als aardgas. Waarom? Omdat er bij de verbranding van aardgas onder andere CO2 vrijkomt, wat absoluut niet goed is voor het milieu. Tevens kan aardgas ontploffen en het kan kleine aardbevingen veroorzaken. Door water als energiebron te gebruiken bent u dus een stuk milieuvriendelijker bezig. Ideaal wanneer u bijvoorbeeld van een gemeente bent! U kunt de koude en de warmte uit water als energiebron opslaan, wat gebruikt kan worden voor de gebouwen die zich dicht bij het water bevinden. Denk aan een datacenter of een ziekenhuis.

Toepassingen van water als energiebron

Water als energiebron levert met een warmtewisselaar diverse toepassingen op. Gebruikt u het oppervlaktewater in de zomer ter verkoeling? Dan heeft dit als extra bijkomend voordeel dat de kwaliteit van het water verbeterd. Zo is er bijvoorbeeld minder kans op (blauw)algen, botulisme, stank én drijflagen. Maar het oppervlaktewater als brontemperatuur kan ook prima in de winter gebruikt worden.

Zo neemt een warmtepomp bij een lage temperatuur warmte op uit het water, die bij een hoge temperatuur wordt afgegeven. Wilt u een hoge temperatuur? Dan kan de waterpomp het kookpunt verlagen. U kunt zo het water als energiebron gebruiken gedurende het hele jaar! U kunt van of een open bron of een gesloten collector gebruikmaken voor het halen van thermische energie uit water.

Wie zijn wij?

Bent u benieuwd naar wie wij zijn? We vertellen het u graag! Xylem Water Solutions streeft naar een toekomst waarin mondiale waterproblemen niet bestaan. Hoe? Door te informeren over water als energiebron en deze toepassing te stimuleren. Hiervoor zetten wij onze technologie, tijd en talenten in. Zo kijken we altijd hoe we water zo slim mogelijk in kunnen zetten! Bijvoorbeeld door informatie te verschaffen over;

  • Oplossingen voor het halen van energie uit water
  • Afval en waterscheiding
  • Het installeren en onderhouden van producten als pompen, besturingssystemen, scheidingssystemen en meetapparatuur

Lees hier meer over onze diensten

Vragen? Neem contact op!

Heeft u vragen voor Xylem Water Solutions? Bijvoorbeeld over water als energiebron? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u van harte verder.

Xylem Water Solutions

In Nederland en België zijn er ongeveer 200 werknemers werkzaam voor Xylem. Samen met u kunnen de ervaren en vakkundige medewerkers van Xylem elke uitdaging op het gebied van water(vraagstukken) aan. Met de merken Flygt, Lowara, Godwin, Leopold, Sanitaire en Wedeco kan Xylem elke stap in de watercyclus verzorgen. Zoals watertransport, monitoring & control, behandeling van water en afvalwater, watervoorziening in residentiële en industriële toepassingen, beregening alsmede building services.

Xylem biedt altijd de meest geschikte oplossing – van duurzaam ontwerp tot optimaal functioneren – voor elke watergerelateerde branche.